Nederlands | English | Deutsch

Over EcoXtrusion

EcoXtrusion is een jong en dynamisch bedrijf, opgericht in 2009 en gevestigd in Hengelo Overijssel. Wij zijn een kunststof productiebedrijf met internationale klanten in de groensector. Extrusie is ons vak. Daarmee is een deel van onze naam verklaard. Waar staat Eco dan voor?

Kunststoffen hebben goede technische en functionele eigenschappen voor toepassing in producten. Hergebruik van kunststoffen is ecologisch verantwoord. En daar staan we voor: het gebruik van gerecyclede materialen als grondstof.
Ook in de productie streven we naar een ecologisch verantwoord proces. Een gesloten koelwatersysteem is daarvan een voorbeeld. Kunststofafval kennen we niet; uitval en afval wordt direct opnieuw gebruikt. En natuurlijk heeft het verlagen van het energieverbruik onze constante aandacht.

Maar het kan natuurlijk altijd nog beter.
Door gebruik te maken van bio-polymeren wil EcoXtrusion steeds meer de nadruk leggen op Eco. In samenwerking met wetenschappers van vooraanstaande, internationale instituten wordt gewerkt aan de ontwikkeling van biologisch afbreekbare producten. Producten die na de levensduur door compostering afbreken. Bij voorkeur wordt daarbij gedacht aan producten die afbreken in het milieu en (mede) voor een gezonde voedingsbodem kunnen zorgen. Het logische gevolg zijn lagere kosten doordat de producten niet verwijderd hoeven te worden.