Nederlands | English | Deutsch

Stambeschermers

Stambeschermers worden veelvuldig en grootschalig toegepast voor jonge laan- en fruitbomen en wijnranken. Het accent ligt daarbij op de bescherming tegen wildschade en maaischade. Steeds vaker wordt het product in de kleur wit (reflectie) toegepast om schade, ontstaan door zonnestraling te voorkomen. Vooral in streken waar gedurende langere perioden sneeuw ligt worden de jonge stammen bedreigt door de intensievere zonnestraling. Een goede reflectie in combinatie met de juiste ventilatie zorgt voor een afdoende bescherming en voorkomt zonnecrose.

Wij adviseren om de stambeschermers na uiterlijk 5 jaar te verwijderen om eventuele ingroei in de stam te voorkomen. In alle gevallen moet worden voorkomen dat de stam tegen de manchet aan groeit, deze moet voor die tijd worden verwijderd of vervangen door een groter exemplaar.

Onderzoek heeft aangetoond dat niets doen kan leiden tot een verlies van 35% van de jonge aanplant. Eenvoudige maar doordachte producten als de stambeschermer, verminderen deze schade tot een minimum. Niet alleen de aanschafprijs, maar mede de snelle manier van aanbrengen zorgt voor een uiterst lage totaalprijs voor de gebruiker.

Uitvoeringen:

Wilt u meer informatie, of een offerte aanvragen? Klik dan hier.