Nederlands | English | Deutsch

VERDURA® stambeschermer van EcoXtrusion

Een stambeschermer beschermt jonge aanplant de eerste belangrijke jaren van hun groei tegen vraat door kleinwild en klimaatinvloeden (zonnecrose en grote temperatuursschommelingen). Gewoonlijk worden deze gemaakt van PVC. Na een aantal jaren moeten deze beschermers handmatig verwijderd en opgeruimd worden. Nu is er een duurzaam alternatief: de VERDURA® stambeschermer van bioplastic. Milieuvriendelijk, afbreekbaar en kostenbesparend.

Gebruik
Afhankelijk van sterkte/stabiliteit van de jonge aanplant (e.e.a. naar eigen inzicht en ervaring van de kweker), het terrein (open terrein, windgevoeligheid) is het plaatsen van een tonkinstok aan te bevelen. De VERDURA® stambeschermers na plaatsing, aan boven en onderkant vastzetten aan de stam, of aan de tonkinstok met een (afbreekbaar) bindbuis.

VERDURA® stambeschermers bieden de volgende voordelen:

Materiaal
De grondstof van VERDURA® stambeschermers is een bioplastic op basis van aardappelzetmeel en is biologisch afbreekbaar in de natuur. Het zetmeel dat gebruikt wordt is een bijproduct van de frietverwerkende industrie en is een hernieuwbare grondstof. Het materiaal is gecertificeerd volgens EN 13432, Vinçotte OK Compost, Vinçotte OK Biobased class 3 star en KIWA K77694 volgens voorschrift BRL-K567. De kleurmasterbatch is op basis van PLA (polymelkzuur) en gecertificeerd volgens EN 13432

Hengelo, december 2013